onze propositie

measuring crops 20160120_094.jpg

Een gecombineerd doel van investeren voor financieel én duurzaam rendement

FMO Investment Management adviseert voor een selectie van fondsen met diverse risico-rendementsprofielen voor professionele en institutionele beleggers.  

Alle fondsen waar FMO Investment Management voor adviseert delen een focus op opkomende markten en het gecombineerde doel om te investeren voor zowel financieel als duurzaam ontwikkelingsrendement. Hieronder treft u een overzicht aan van alle fondsen waar wij voor werken.

Gelijktijdig verwelkomen wij gesprekken met gekwalificeerde en institutionele investeerders om gezamenlijk te zoeken naar waar de wensen van de investeerders door FMO's strategiën kunnen worden bediend. FMO en FMO Investment Management moedigen investeerders aan om actief in gesprek te gaan over duurzame investeringsmogelijkheden.

Voordelen van samenwerken met ons betekent ook het benutten van FMO's:

 • winstgevende track record in duurzaam investeren;
 • al ruim 50 jaar ervaring in opkomende markten;
 • bestaande pijplijn van nieuwe investeringen;
 • duidelijke betrokkenheid door haar eigen investeringsdeel;
 • relevante lidmaatschappen zoals UN PRI, UN PIIF, GIIN ;

 • SME Finance Fund

  980x336_INQ7287.jpg

  Dit fonds, voluit Cardano/Actiam-FMO SME Finance Fund, verstrekt sinds 2013 kapitaal aan financiële instellingen in ontwikkelingslanden en opkomende markten met als doel het lokale MKB beter toegang te bieden tot financiële dienstverlening. Het fonds is sinds 2015 gesloten voor nieuwe investeerders. lees verder

 • FMO Emerging Markets Loans Fund I & II

  20160209_041.jpg

  Het FMO Emerging Markets Loans Fund biedt gekwalificeerde beleggers de mogelijkheid om voor zowel rendement als impact te investeren in directe leningen in ondernemingen in ontwikkelingslanden en andere opkomende markten.

  Het fonds heeft sinds de start in april 2018 met haar twee compartimenten in al meer dan 60 investeringen geparticipeerd. lees verder

 • FMO Privium Impact Fund

  Tamil-women-tea-picking.jpg

  FMO Investment Management is de fondsadviseur voor FMO Privium Impact Fund. Het fonds beschikt over verschillende investerings-klasses in zowel EUR of USD. Per eind 2021 stond de NAV op circa USD 155 mln en zaten er 103 investeringen in de portefueille.    

  Voor meer informatie gaat u naar  
  www.fmopriviumimpactfund.nl

 • ASN Groenprojectenfonds

  20160209_025.jpg

  Het ASN Groenprojectenfonds kiest ervoor om mee te investeren in een aantal van FMO's duurzame energie financieringen alsook voor groene leningen aan financiele instellingen. FMO Investment Management is de beleggingsadviseur voor deze investeringen.  lees verder

 • Nieuwe Initiatieven

  measuring crops 20160120_094.jpg

  Beleggen door middel van een samenwerking met FMO Investment Management biedt u zowel een educatieve ervaring alsook de zekerheid van FMO's bewezen duurzame investeringsstrategie. 
  Bent u of werkt u voor een professionele belegger en bent u op zoek naar een impactvolle strategie? Dan nodigen we u van harte uit om verder te lezen. lees verder

Assets under Advisory

Assets Under Advisory*

Invests in

Financial Institutions

Renewable Energy

Agribusiness, Food & Water

Start of the Fund

Fund Term

Emerging Markets Loans Fund I & II

USD 547 mln

EUR/USD

2018

2033

FMO Privium Impact Fund

USD 155 mln

EUR/USD

2016

Open-end

SME Finance Fund

EUR 153.5 mln

ALL

-

-

2013

2025

ASN Groenprojectenfonds

EUR 100 mln
(20% of fund) 

EUR/USD


(green lines)

-

2017

Open-end

*As per Dec 2021 (unaudited figures) based on investor commitments, not NAV.