Duurzame Energie

20160209_025.jpg

Energie voor economische groei
Duurzame Energie

Voor ontwikkelingslanden is toegang tot betrouwbare en betaalbare energie essentieel voor economische en sociale ontwikkeling. Het is zowel cruciaal voor bedrijfsvoering, instituten als voor huishoudens. In ontwikkelingslanden hebben circa 1,6 miljard mensen gebrek aan toegang tot dergelijke energie. Dit biedt investeerders kansen om te investeren in de duurzame energie sector.   

Duurzame energie is een integraal onderdeel van de uitdagingen die klimaatsveranderingen met zich meebrengen. Het creeëren van duurzame bronnen van energie wordt steeds urgenter nu voorraden schaarser worden, natuurrampen vaker voorkomen en deze steeds krachtiger zijn en desastreuzer worden. 

Energie is een essentieel onderdeel van FMO's strategie. Het beoogt daarbij toegang tot energie te creeëren voor mensen en bedrijven waarbij die energie vooral afkomstig is van duurzame bronnen en men ofwel verbonden is aan infrastructuur-netwerk of via "off-grid" oplossingen aan voldoende duurzame en betaalbare energie kan komen.

FMO Investment Management kan gekwalificeerde investeerders toegang verschaffen tot nieuwe investeringen via:

  • FMO Emerging Markets Loans Fund (closed-end). meer
  • FMO Privium Impact Fund (open). meer
  • ASN Groen Projecten Fonds (open). meer