ESG and Active Engagement

cleanenergy-web2.png

Aantrekkelijke financiƫle rendementen & zinvolle ontwikkelingsimpact
Onze methodes

Iedere investering wordt gemaakt om zowel een attractief rendement als een zinvolle ontwikkelingsimpact te generen.

Alle fondsen waar FMO Investment Management voor adviseert hebben profijt van FMO's bewezen en pragmatische aanpak van duurzaamheid.

De ervaring leert dat zij die maatschappelijk verantwoord ondernemen doorvoeren in hun bedrijfsvoering betere resultaten laten zien en meer weerbare organisaties vormen.

De actieve dialoog

FMO gaat een financiële relatie aan met ondernemingen die (h)erkennen dat het integreren van maatschappelijk verantwoord ondernemen in de kern van de activiteiten een solide "business case" is. Duurzame standaarden op gebied van milieu, sociaal en bestuur worden geïmplementeerd om de waarde van de onderneming te vegroten door:

  • het besparen van kosten
  • het verbeteren van de productiviteit
  • het verbeteren van het risico-management
  • het verbeteren van toegang tot kapitaal en internationale markten

FMO heeft circa 35 medewerkers in dienst die volledig gericht zijn op het direct ondersteunen en verbeteren van maatschappelijk verantwoord ondernemen bij de ondernemingen. Hun werkzaamheden kunnen worden aangevuld door lokale en/of internationale consultants om zo de meest doeltreffende aanpak te realiseren.

De afspraken die FMO aangaat zijn per defnitie realistisch en materieel voor de betrokken onderneming. De voorwaarden zijn echter gebaseerd op internationale standaarden zoals de IFC Performance Standards en de OECD MNE Guidelines. Maatregelen kunnen bijvoorbeeld zijn het terugdringen van afval of CO2 uitstoot, het verbeteren van arbeidsvoorwaarden of het betalen van leefbare lonen, maar ook het verbeteren van de bestuursorganisatie en zeggenschap binnen de onderneming behoren tot de mogelijkheden.