News detail - Luister naar de podcast van Dutch Davos radio over Circulariteit & de rol van financiële markten

NEWS

Luister naar de podcast van Dutch Davos radio over Circulariteit & de rol van financiële markten

November 27, 2018

Op maandagavond 26 november vond de live uitzending plaats van het programma Dutch Davos Radio op New Business Radio. Vanaf vandaag is de podcast te beluistern op Spotify, iTunes of via het web op soundcloud.

In deze aflevering
In hoeverre staat de tucht van de financiële markten op gespannen voet met de transitie naar duurzaamheid? Glenn van der Burg en Mildred Hofkes spraken met hoogleraar financiële markten Arnoud Boot, Yvonne Bakkum van FMO Investment Management en columnist Mark van Baal van Follow This!

De wereld is in transitie: het tijdperk van maken, gebruiken en weggooien, van lineaire groei is eindig. Simpelweg, omdat we maar 1 planeet hebben. De beweging van lineair naar circulair is ingezet. Voor die transitie is een nieuwe manier van besturen nodig. Bij circulaire business, hoort een circulair bestuur.

Hoe gaat de blauwdruk van het circulaire besturen er uit zien? Wat zijn de Nederlandse invalshoeken op het gebied van circulair besturen? Wie zijn de voorlopers, de game-changers binnen Nederland? Op 28 november 2019 organiseert NieuwBestuur de conferentie Dutch Davos. In aanloop maken wij een reeks radioprogramma's, waarin telkens bestuurders uit één sector centraal staan, zoals zorg, onderwijs en energie.

In de vijfde aflevering staat de energiesector centraal. Te gast zijn Arnoud Boot, hoogleraar financiële markten, Yvonne Bakkum van FMO en columnist Mark van Baal van Follow This.

Deze aflevering van NieuwBestuur - Dutch Davos werd mede-mogelijk gemaakt door PWC.

Klik https://soundcloud.com/newbusinessradio/arnoud-boot-yvonne-bakkum-enom de aflevering te beluisteren. 

Share this page